La Llar

Qui som?

La llar d’infants Els Petits Somriures és un centre de titularitat privada, autoritzat pel Departament d'Ensenyament, que acull a infants de 4 mesos a 3 anys. 

Els Petits Somriures és el fruit de l'esforç i la ilusió de crear un nou projecte on petits i grans us sentiu segurs i acompanyats en l'inici de l'etapa educativa. És per aquest motiu que volem ser un espai de referència per la petita infància, oferint serveis variats i atractius pels infants i les seves famílies. 


La nostra llar d'infants està oberta a propostes de participació per tal de crear un espai de convivència on tots i totes compartim coneixements i estones agradables.

Comptem amb una sola línia educativa, amb un total de 41 places, fet que afavoreix un tracte proper, individualitzat i familiar.


                 
        8 places per infants de 4 mesos a 1 any
        13 places per infants de 1 a 2 anys
        20 places per infants de 2 a 3 anysQue volem aconseguir?

La nostra finalitat és contribuir al desenvolupament emocional i afectiu, físic i motor, social i cognitiu dels infants, proporcionant-los un clima i entorn segur i acollidor, ric d’expectatives i experiències d’aprenentatge.

Així pretenem:  

l   Vetllar pel benestar físic i emocional dels l’infants.
l   Potenciar el seu desenvolupament global.
l   Afavorir  progressivament la seva autonomia a través de l’adquisició d’hàbits d’higiene, d’alimentació i en la realització de tasques quotidianes.
l    Crear un ambient que faciliti les relacions socials, adquirint pautes de convivència i relació.
l Potenciar la seva creativitat i imaginació.
l    Desenvolupar progressivament la seva motricitat fina i grossa.
l    Motivar-los a la descoberta i interès per l’entorn natural i social.
l    Oferir experiències de joc i experimentació.
l    Afavorir la seva expressió a través de tots els llenguatges (corporal, verbal, musical i plàstic)


Com treballem?

Per fer-ho possible, comptem amb un equip de professionals especialitzats en l'educació infantil que a banda d'atendre totes les necessitats dels infants,
 actuem com acompanyants i observadors ja que la nostra finalitat és la d'orientar, guiar i donar suport als nens i nenes durant el seu procés de desenvolupament i aprenentatge.

La nostra metodologia és activa i vivencial. Ens basem en la llibertat de moviment i d'elecció, fomentant l'autonomia dels petits, l'adquisició d'hàbits i la descoberta del món que els envolta a partir de l'experimentació i manipulació.

Entenem que els infants han de ser els protagonistes del seu procès d'aprenentatge, per aquest motiu els diferents espais de la llar  afavoreixen amb el seu disseny i la riquesa de materials dels que disposen, que els infants de forma autònoma puguin adquirir nous coneixements a través de les seves accions alhora que interactuen amb els companys/es.


També realitzem activitats diverses que giren entorn a diferents temàtiques com poden ser les festes populars o temes que poden sorgir de l'interès i curiositat dels propis infants.

No hay comentarios:

Publicar un comentario